Cu noi, totul devine simplu!
0374-631.325, 0731-014.083
0374-631.325, 0731-014.085

Avantajele mutarii sediului firmei din Bucuresti


In ziua de astazi, firmele cu orice domeniu de activitate traverseaza o perioada destul de grea. Si fiecare companie ia diferite masuri pentru a-si proteja afacerea de faliment. Daca unele companii opteaza pentru taierea salariilor, altele pentru disponibilizarea angajatilor, sunt si companii care opteaza pentru a-si muta sediul firmei din Bucuresti in alt oras. In general, companiile mari, aleg pentru noul sediul cel spatii de birouri situate in vecinatatea Bucurestiului sau a altor orase mari. Dar care sunt avantajele acestor decizii si cat de intelepte sunt ele.

Mutarea sediului unei firme din Bucuresti intr-o zona limitrofa Capitalei (Baneasa, Chitila, Otopeni, Cernica, Pipera etc.) pare o idee foarte populara in randul companiilor care nu mai au un profit constant in aceasta perioada. Spatiile de inchiriat destinate firmelor, in comunele din jurul Bucurestiului, sunt foarte multe si cu preturi foarte accesibile. Astfel, bugetul unei firme se imbunatateste semnificativ daca aceasta isi muta sediul din centrul Capitalei la periferia orasului, sau intr-o comuna invecinata.
Foarte multi dezvoltatori imobiliari au construit cladiri de birouri, hale pentru depozitare, spatii comerciale, in apropierea Bucurestiului, oferind astfel posibilitatea firmelor sa-si mute sediile din Bucuresti fara probleme. In plus, un sediu de firma situat in afara Bucurestiului va beneficia de spatiu mult mai mare. Iar in privinta angajatilor, pe langa mijloacele de transport in comun, compania poate pune la dispozitie un microbuz care sa aduca si sa duca angajatii la si de la nou sediu intr-un nod de cai de transport din Capitala.
Exista si companii care se sperie de acest proces. Insa, exista firme specializate, care se pot ocupa de mutare. Mai exact, cu o organizare corespunzatoare, mutarea sediului unei firme din Bucuresti in provincie poate dura doar cateva zile, fara ca activitatea de baza sa fie intrerupta. Pe langa logistica, aparatura, birouri etc, angajatii pot participa la actiune, fiecare raspunzand de propriile lui documente si accesorii.

Insa, pe langa spatiul si pretul, care sunt evident in avantajul companiei, mai exista un avantaj ce decurge din procesul de mutare al sediului unei firme in afara Bucurestiului. Si acest avantaj ii priveste direct angajati. Acestia isi vor putea pastra slujbele si salariile intacte, deoarece problema chiriei poate sa aduca un echilibru in bugetul de cheltuieli al companiei.

In privinta clientilor, mutarea sediului unei firme din Bucuresti in provincie nu trebuie sa afecteze seriozitatea si numarul acestora. In prezent, majoritatea colaborarilor sunt realizate prin mijloace de comunicatie electronice, prin e-mail, fax sau telefonic. Iar, in cazul productiilor, o vizita la fata locului este esentiala.

Astfel, daca aveti probleme financiare si conduceti o firma in Capitala, inainte sa luati alte masuri economice, puteti incerca varianta de a va muta sediul firmei din Bucuresti, in afara acestuia. Nu trebuie decat sa cautati un spatiu potrivit, iar problema mutarii sediului firmei este o chestiune de care ne puem ocupa noi.